Boeken

We werken met twee tarieven: dal- en piektarieven. Buiten de weekends en vakanties gelden de daltarieven, en kan je al in een cabin verblijven vanaf €180 per nacht. In de weekends en vakanties gelden de piektarieven vanaf €280 per nacht. In die prijs is het volgende inbegrepen: opmaak bedden, badlinnen, badproducten, plat en bruisend water à volonté, koffie à volonté, thee à volonté, hout, gebruik fietsen, gebruik strandcabine (tussen begin mei en eind september) en gebruik sauna. Er wordt wel een toeslag gerekend indien er naast het tweepersoonsbed nog eenpersoonsbedden dienen opgemaakt te worden. En voor honden wordt ook een toeslag gerekend. 

Dit zijn onze annulatievoorwaarden:
Indien de gasten omwille van een pandemie hun verblijf moeten annuleren, dan kan het verblijf kosteloos omgeboekt worden naar een latere datum. Deze omboeking is niet gelimiteerd in de tijd. Indien de gasten hun verblijf om een andere reden moeten annuleren, dan hebben zij de mogelijkheid om de reservatie kosteloos over te dragen aan iemand anders. Bij no show worden enkel de schoonmaakkosten (€150) terugbetaald."


Wij hebben dus geen tarieven waarbij er kosteloos kan geannuleerd worden. Indien jullie genoodzaakt zijn om te annuleren, kunnen we kijken voor een kosteloze omboeking, op voorwaarde dat we er nog in slagen om de geannuleerde periode terug te verhuren.
Het minimaal verblijf is standaard 2 nachten. Als er echter een nacht overblijft tussen twee verblijven, maken we het ook uitzonderlijk mogelijk om voor één nacht te boeken. Maar ons belevingsconcept komt het best tot zijn recht wanneer je er minstens 2 nachten verblijft. Er is hier immers zooooooooveel te beleven.

Het is niet nodig om je ganse hebben en houden te verhuizen: we hebben de zalige reisbedjes van Aeromoov en de enig mooie kinderstoelen van Kaos. We hebben wel geen bedlinnen voor het reisbedje. 

We hebben 9 cabins ter beschikking. Het is perfect mogelijk om met meerdere gezinnen meerdere cabins te boeken.

Dat kan! Het volstaat om het vouchernummer en de activeringscode over te maken, en wij trekken de cadeaubon af van je reserveringsbedrag.

Zeer zeker! Via de unieke code(s) kunnen wij de cheques registreren. Het bedrag wordt dan in mindering gebracht van je totaal reserveringsbedrag.

Het volstaat om een mailtje te sturen naar info@lescabanes.be met daarin het gewenste bedrag. Het bedrag is vrij te kiezen. We mailen dezelfde dag nog de cadeaubon, samen met een betaalverzoekje. De bon kan gebruikt worden voor ieder type cabin in om het even welke periode. Indien de reservatie duurder uitvalt dan de cadeaubon, wordt er een toeslag verrekend.

Na de boekingsbevestiging wordt een betaalverzoek gestuurd. We werken niet met waarborg, maar we vragen wel op voorhand de aanbetaling van het volledige bedrag.
Wij zijn een winterhard concept. Het is in de winter minstens even leuk om te logeren bij ons dan in de zomer! En in Oostende valt er altijd wat te beleven. Hierbij een greep uit de belangrijkste activiteiten doorheen het jaar:
- Filmfestival Oostende - 9-daags filmfestival met focus op de Vlaamse film (januari)
- Chambres d'O - huiskamervoorstellingen (februari)
- FAAR - non-fictieboekenfestival (maart)
- The Crystal Ship - streetartfestival (april)
- Oostende Voor Anker - maritiem festival (mei)
- A l'Ostendaise - foodfestival (juni)
- Dansand - dansfestival (juli)
- Ostend Beach - muziekfestival (juli)
- Theater Aan Zee - theaterfestival (augustus)
- Paulusfeesten - stadsfestival (augustus)
- Fotobiennale - fototentoonsteling (september)
- Oktoberfoor - kermis in Oostende (oktober)
- Garnaalkrokettenfestival - culiniair festival (oktober)
- Podcastfestival - de beste podcasts (november)
- Winter in Oostende - het leukste kerstdorp van Vlaanderen (december)

Negen maanden lang wordt de Stad ondergedompeld in de sfeer van Ensor, die 75 jaar geleden is gestorven. Onze gasten ontvangen een Ensorpas, waarmee je de expo's aan voordelige prijs kan bezoeken. Je vindt alle info op www.ensor2024.be
Mobiliteit

Je kan zeker de auto thuis laten want we zijn supergemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Aan onze entree is er een halte van de rechtstreekse buslijn naar het station van Oostende. We hebben daarenboven een samenwerking met de Belgische Spoorwegen waardoor een treinrit slechts €7 per persoon kost. De gratis fietsen (een elektrische bakfiets en twee gewone fietsen) zorgen ervoor dat je ter plekke ook mobiel bent.

We hebben een autovrije site. Dat zorgt ervoor dat we hier geen auto's zien of horen op het terrein, en dat we de vogels horen fluiten. Je kan dus niet tot bij de cabin rijden om in of uit te laden, maar bij iedere cabin staat er een elektrische bakfiets die kan gebruikt worden om alle bagage in en uit te laden.

Onze site is autovrij, maar er kan wel geparkeerd worden op de openbare weg. Dit is gratis. De elektrische bakfiets, die bij iedere cabin staat, kan gebruikt worden voor het vervoer van de bagage.

Naast iedere cabin staat er een fietsenberging met daarin een elektrische bakfiets en twee gewone fietsen. Deze kunnen gratis gebruikt worden tijdens het verblijf. Kindjes, luie partners en honden: ze kunnen er allemaal in zolang de 120 kilo maar niet overschreden wordt. In de bakfiets zijn er ook veiligheidriempjes voorzien zodat er zelfs een maxicosi kan vervoerd worden.

Op onze site zijn er geen laadpalen voor elektrische wagens, maar er bevindt zich een Fastned oplaadpunt op 500 meter van onze site. Het adres van dit oplaadpunt is Nieuwpoortsesteenweg 887 te Oostende. Je vindt alle info over dit oplaadpunt hier: https://fastnedcharging.com/nl...
Voor wie?
De cabin voor twee en de family cabin hebben een gezellige woonkamer (met eetruimte, zitruimte rond de kachel en volledig uitgeruste keuken), twee ruime terrasen  en een master bedroom (met een Auping boxspringbed van 2 meter breed). Als de cabin solo of als koppel wordt geboekt, dan wordt de tweede kamer ingericht als berging. Als de cabin door een familie wordt geboekt, dan wordt de tweede kamer - en in bepaalde gevallen ook derde kamer - ingezet als bedstee voor 1 tot 4 kinderen. 

Om de rust van onze buren en onze andere gasten te garanderen, verwelkomen we enkel maar singles, koppels en gezinnen. Bij twijfel stuur je best een mailtje naar info@lescabanes.be.
Honden zijn uiterst welkom, en de elektrische bakfiets zorgt ervoor dat je ook gemakkelijk op stap kan met de hond. Honden mogen vrij rondlopen op het strand. Er zijn in bepaalde periodes wel restricties, die we jullie dan bij aankomst zullen meedelen. De toeslag voor honden bedraagt €25 per dag.

De cabins zijn ideaal voor singles en koppels en voor gezinnen met maximaal 4 kinderen. In de cabins kan je dus met één tot zes mensen verblijven. De basisprijs is berekend op 2 personen. Vanaf de derde persoon betaal je een toeslag. 

Alle cabins hebben een leefruimte met ruim terras, een volledig uitgeruste keuken en een master bedroom (met een Auping boxspringbed van 2 meter breed) met terras. Iedere cabin heeft dan nog een tweede kamer, die ingezet wordt als bedstee of berging afhankelijk van de bezetting. Sommige cabins hebben ook nog een derde kamer, zodat ook gezinnen met drie of vier kinderen bij ons kunnen logeren.

In- en uitchecken
De incheck is vanaf 15h.

De uitcheck is tegen 11h, maar er kan nog tot 15h gebruik gemaakt worden van de elektrische bakfiets en/of de twee gewone fietsen. En er kan ook tot 's avonds gebruik gemaakt worden van de strandcabine. De strandcabine staat er van begin mei tot eind september.

We werken met self check-in. Jullie hoeven zich nergens aan te melden zodat jullie op eigen tempo en op het moment dat jullie best uitkomt jullie cabin kunnen ontdekken. Op de ochtend van jouw verblijf geven we dan via Whatsapp nog instructies over de sleutels.

Inrichting terrein

In ons klein paradijsje van om en bij de 8000m² hebben we hier negen cabins staan. De negen cabins zien er allemaal hetzelfde uit. Zes hebben er buiten wel nog een hottub staan.


Bij de inplanting van de cabins is heel veel rekening gehouden met de privacy. De cabins hebben een grote raampartij vooraan en achteraan, en ze zijn zodanig ingeplant dat de grote raampartijen vrij zicht genereren. De cabins staan zijdelings op 4 tot 8 meter van elkaar, en op een paar openingen na zijn deze zijdes zijn dan ook gesloten. Daarnaast is er rond iedere cabin een begroeide berm voorzien, die het coconeffect nog versterkt..

De cabins zijn gelegen in een adembenemend landschapspark, dat uitloopt in een stadspark dat op zijn beurt weer deel uitmaakt van een groene gordel rond Oostende. In het park is er een Eggspot, Honesty Shop, Pluktuin, Woodyard, Zwemvijver en Wellnesseiland geïntegreerd. Op het eiland staat er een saunabarrel met buitendouche dat door al onze gasten kan gebruikt worden.

Nee! Het gebruik van het wellnesseiland is gratis. Al onze gasten kunnen het eiland iedere dag van hun verblijf gedurende anderhalf uur boeken. Hiervoor wordt er op de dag van aankomst een boekingsmodule doorgestuurd. Op het wellnesseiland, dat via de ophaalbrug kan afgesloten worden, vind je een sauna met panoramaraam, een buitendouche met stortemmer, toegang tot de zwemvijver, een relaxzone met pizzaoven en een waterfontein. Er worden speciale handdoeken voorzien in de cabin. Je mag in de sauna met of zonder badkledij. 

Absoluut! De zwemvijver is vrij toegankelijk voor al onze gasten. Deze is uiteraard kosteloos, en moet niet op voorhand gereserveerd worden. De zwemvijver is niet verwarmd.
Algemene inrichting cabin

Absoluut. Er staat een Wifi Access Point in iedere cabin voor snel en stabiel internet. Op die manier zijn de cabins ook de uitgelezen plek voor een workation.

Voor de inrichting van onze cabins hebben we vooral gezocht naar producten waar we zelf gelukkig van worden. Things that makes you smile. We zijn dan ook trotse ambassadeur van Auping, Delonghi, Le Creuset, Weltevree, Sonos, Muuto, Aqualex, Aeromoov, Dark, Santa & Cole, Muller Van Severen, AEG, Zeitraum, Cassecroute, Prostoria, Kaos, Minotti, Atelier Belge, Pedrali, Dyson en Philips.

Wat verse kleren en pantoffels. De rest voorzien wij!

Inrichting woonkamer

Ja hoor! En je vindt het hout voor de kachel in onze Woodyard. Daar staat er ook een omgekeerde houtkliever, waarmee zelfs kinderen op een veilige manier hout kunnen klieven.

Ja hoor. Aanmaakblokjes en vuur vind je in de cabin. En hout is te vinden in onze Woodyard.

We hebben een reuzetelevisie in de master bedroom. Met zijn tweetjes of met het ganse gezin binchwatchen vanuit het oversized bed: het kan allemaal!

Tspelopdewagen uit Brugge heeft speciaal voor Les Cabanes d'Ostende een selectie gemaakt van de beste spellen van het moment.

In de cabin vind je de Beam, One en Roam van Sonos, zodat je je favoriete muziek kan spelen in elke riumte, binnen en buiten.

Ja! En wat voor eentje. We werken met het Scandinavische merk Kaos die prachtige kinderstoelen heeft ontwikkeld. Ze zijn enig mooi..
Inrichting keuken

In de leeruimte staat er een volledig uitgeruste keuken die er ook nog eens adembenemend uitziet. Er is een kookplaat, vaatwasmachine, combioven, frigo en diepvries aanwezig. Er staat een volautomatische koffiemachine van Delonghi met verse bonen van Aroma, de koffiebrander van om de hoek. En we hebben een drinkwatersysteem van Aqualex met kokend en gefilterd koud plat en bruisend water. Het servies, de potten en pannen zijn allemaal van Le Creuset.

In iedere cabin vind je de Prima Donna Soul van Delonghi. Dat is een volautomaat waarmee je met één druk op de knop de heerlijkse espresso, caopuccino, latte of één van de zoveel andere varianten kan maken. De koffiebonen worden door ons voorzien. Ze komen van Aroma, de koffiebrander om de hoek.  Het is dus koffie à volonté, zoals het ook thee, plat en bruisend water à volonté is ;-) 

Er is thee à volonté. We hebben vijf heerlijke smaken geselecteerd in samenwerking met Frank About Tea. Uit onze Aqualexkraan haal je kokend water waarmee je in no time een uniek theetje kan zetten.

Ja! Er is gekoeld plat en bruisend water à volonté. In iedere cabin is er een Aqualexkraantje geïnstalleerd met gekoeld plat en bruisend water. Met één druk op de knop krijg je ook kokend water, zodat je in no time een theetje kan maken.

Er is een keukenhanddoek, een vaatdoek, een sponsje en een rol keukenpapier voorzien.

In de keuken vind je een peper- en zoutvat en een olijfolie- en azijnstel, allemaal in het typisch oranjerood van Le Creuset.

Jawel, vaatwastabletten à volonté van Marcel's Green Soap. Lekker ecologisch.
Inrichting badkamer

Onze cabins zijn tiny houses met alle luxe van een klassieke woning maar dan gewoon lekker compact. Je vindt er dan ook alle comfort die je ook in een woning vindt: een zitruimte met kachel, een eetruimte, een terras met lounge en picknicktafel, een volledig uitgeruste keuken, een badkamer, een master bedroom met terras en één of twee extra kamers die als berging of bedstee kunnen ingericht worden. Een cabin is dus zoveel meer dan een plek om te slapen.

De cabins zijn voorzien van de heerlijk ruikende producten van Meraki. In de badkamer vind je Hand Soap, Body Wash, Shampoo en Conditioner. In de leefruimte vind je de Roomspray en de Oil Diffuser. De producten zijn ook te koop in onze Honesty Shop.

Ja! We voorzien een kleine en een grote handdoek per persoon. Daarnaast liggen er in iedere cabin nog extra grote handdoeken voor in de sauna.

In iedere cabin komt er een een Supersonic Föhn van Dyson.

Jawel, en ons toiletpapier is van The Good Roll: mooi en boomvriendelijk.

Slaapkamers


Iedere cabin heeft minstens twee aparte kamers: een master bedroom en een tweede kamer, die ingezet wordt als bedstee of berging afhankelijk van de bezetting. Het is ook de ideale plaats om een kinderbedje te zetten. Sommige cabins hebben ook nog een derde kamer, zodat ook gezinnen met drie of vier kinderen bij ons kunnen logeren.

Iedere cabin heeft een master bedroom met een XXXXXL bed. Daarnaast heeft iedere cabin nog een tweede afgesloten kamer waar een stapelbed is voorzien. In bepaalde cabins is er ook nog een derde kamer met een stapelbed. In deze cabins kan een familie met 4 kinderen logeren.

De bedden worden opgemaakt, we voorzien een grote en kleine handdoek per persoon en zijn badproducten (handzeep, douchezeep, shampoo en conditioner)  aanwezig.

Indien nodig voorzien wij een reisbedje van Aermoov. Deze bedjes zijn zodanig ontwikkeld dat ze ook als parkje kunnen functioneren. Het reisbedje kan in de aparte kamer geplaatst worden. We klappen dan het onderste bedje van de bedstee omhoog. 

Verwarmen & koelen

De cabins zijn uitgerust met een warmtepomp die de cabins op een uiterst slimme manier verwarmen. De zitruimte wordt ook nog opgeleukt door een schattig kacheltje, dat zorgt voor een ongeziene gezelligheidsboost.

De warmtepomp heeft als bijkomend voordeel dat er ook kan gekoeld worden. Dus zelfs op de heetste zomerdagen is het in de cabin lekker fris.

Schoonmaak

Uiteraard! Jullie kunnen gewoon de deur achter jullie dichttrekken, en wij zorgen er wel voor dat de cabin weer spik en span is voor de volgende gasten. Mocht je toch van doen hebben, dan staat er wel een Dyson steel stofzuiger ter jullie beschikking.

Barbecue

Bij iedere cabin staat er een Bastardbarbecue. Dat is een eggbarbecue die werkt als een oven waardoor de gerechten een onovertroffen smaak krijgen. De barbecue werkt enkel met speciale houtskool, dat in onze Honesty Shop te vinden is. Er is ook een barbecuetang en -brush voorhanden.

In onze Honesty Shop is er speciaal houtskool te vinden voor de Eggbarbecue.
Food

Het ontbijt is niet standaard inbegrepen, maar kan wel bijbesteld worden. Voor het ontbijt werken we samen met Fijnbakkerij Debusschere en Bakkerij Decock. De ontbijtbox wordt dan tegen 8h geleverd in de Honesty Shop. De prijs bedraagt €25 per persoon. Voor kinderen is er een speciaal ontbijtje aan €15.

Naast onze ontbijtservice, is het ook nog mogelijk om een barbecue- , raclette-, kaas- en/of aperopakket te bestellen. Voor de ontbijtservice werken we samen met Fijnbakkerij Debusschere en Bakkerij Decock. Voor de traiteurservice werken we samen met Achiel Primeurs.

Omgeving

Het strand ligt op 500 meter van ons park. En de wandling ernaar toe is ook al de moeite waard: je loopt over het groen lint het ene park uit en dan via de duinengordel het strand op. Op het strand hebben we een strandcabine.

Vanaf begin mei tot eind september kan er kosteloos en onbeperkt gebruik gemaakt worden van onze strandcabine. In onze strandcabine vind je alles om de strandbeleving naar ongekende hoogtes te brengen: een extra large windscherm, een parasol, strandstoelen, Kubb, Spikeball en ander speelgoed.

Ons vakantieparadijsje ligt middenin de Stad Oostende met heel veel voorzieningen (winkels, cafés en restaurants) in de buurt. Vanuit onze hidden gem fiets je met één van de gratis fietsen zo de dijk op, en sta je na 10 minuten fietsen met zeezicht in het centrum van de stad.